• Фотоепилация

Фотоепилация

Какво е Pulsar I.P.L. Технология?

Системата Пулсар използва интензивни светлинни импулси за унищожаване на фоликулите (корена)  на косъма.Научният термин е  селективната фототермолиза - селективно нагряване на космените фоликули чрез поглъщане на светлина от меланина (пигмента на косъма). Когато светлината се абсорбира от меланина, той генерира топлина, която, от своя страна, разрушава космения фоликул без да засяга  околната кожа.Унищожаването на  фоликула води до премахване и на самият косъм, като на същото място не изниква друг, защото няма корен, който да предизвика растеж на косъм. Поради това фотоепилацията с Pulsar I.P.L. е траен метод за обезкосмяване, а също така и безболезнен. Успеха на процедурата зависи от наличието на космени фоликули в кожата (преди фотоепилацията космите не трябва да са отскубвани поне 2 седмици), както и наличието на пигмента меланин в косъма (колко тъмен е цвета на премахваните косми). Ако косъма е много светъл се използват пигментни кремове за потъмняване на космите,преди процедурите.

Тъй като фотоепилацията е безопасен, неинвазивен и безболезнен метод за обезкосмяване, той може да се прилага върху всички области на тялото, както за мъже, така и за жени. Фотоепилацята премахва косъма в определена фаза на растеж - анаген, тогава когато косъма е във фаза на растеж. Във всеки един момент около 50% от окосмяването по тялото е в тази фаза. Другите две фази на растеж не се повлияват от фотоепилация защото при тях няма вече активен корен - това са фазите на регрес (катаген), и фаза на покой (телоген). И тъй като растежа на косъма е цикличен, неповлияните косми при процедурата фотоепилация отново преминават във фаза на активен растеж и стават податливи на фотоепилация.Затова е добре да се направят няколко процедури фотоепилация през определен период от време - месец или месец и половина.Така се гарантира повляването на най - голям процент от нежеланото окосмяване. Растежът на косъма се повлиява и от различни хормони в организма, това са половите хормони. Различните отклонения в хормоналния баланс могат да намалят ефекта от фотоепилацията.

Фотоепилацията нормално протича със следните процедури:

  • Косъмчетата се скъсяват близо до кожата, кожата се подготвя с почистващ крем или вода за да се отстрани грим, кремове или гелове от кожата.
  • Нанася се светлочувствителен охлаждащ гел върху кожата
  • Поставя се апликатора върху зоната за третиране като кожата се третира със серия от светлинни импулси.
 

РАБОТНО ВРЕМЕ

от понеделник до петък

от 10:30 до 18:00 ч.

събота / неделя: почивен ден

© 2012 MD Djorova All Rights Reserved

design: