• Restylane Vital

Белези и след ефекти от изгаряния

 

LPG® Механо-стимулация, осигурена от Cellu M6®
Вече се прилага от специалистите и като основна част от терапевтичния арсенал за третиране на белезите и след ефектите от изгаряния.
По време на процеса на възстановяване, стимулирането на съединителната тъкан е от огромна важност. Първоначално се получава съсирване на кръвта, благодарение на което се затварят краищата на раната. След което се появява и движението (активират се) на фибробластите (образува се колаген ). Този синтезиран колаген е организиран под формата на фибри и изгражда матрица. Накрая се появява епидермизация, за да се затвори напълно раната. За съжаление, този процес не е регулярен и забавянето му може да предизвика както естетични, така и функционални проблеми, което да доведе до грозни или инвалидни белези. Тези белези могат да бъдат болезнени или да бъдат усложнени от сраствания. Често пъти могат да бъдат забелязани и затруднения в движенията. За да се избегнат тези вторични усложнения и да се ръководи безпрепятствен процес на възстановяване от най-ранен етап, началната мобилизация на белезите е препоръчителна.
LPG® Механо-стимулация за начално, безболезнено третиране
В зависимост от разположението и качеството на тъканта, някои белези са трудни за ръчно третиране и пациентът изпитва болка при допира им. LPG техниката позволява третирането да започне в много ранна фаза без щипане и безконтролно сцепление, което не може да се изпълни ръчно.

Cellu M6® : дрениращите и анти-фиброзни свойства осигуряват още по-лечебно действие.
Клиничните наблюдения подчертават два много важни фактора. Първият е важният дрениращ ефект, който се наблюдава: LPG Механо-Стимулация, осигурена от Cellu M6®, която подобрява обмяната и подхранването на клетките. В допълнение, излишните вещества са елиминирани по-бързо, осигурявайки ефективна деконгестия на тъканите.

На второ място, ранното мобилизиране на белезите ограничава срастването, свързано с фиброзата и освен това може да осуетява редуцирането на редица движения, неоспорими последици на непълно оздравяване.

LPG Механо-Стимулацията позволява ранно третиране и безболезнена мобилизация, което не може да се постигне само с ръчен масаж.
LPG Механо-Стимулацията може да третира и най-деликатните белези (хирургически, травматични, от изгаряния и др.) както и най-отдавнашните такива, използвайки различните видове процедурни глави, както и многобройните настройки (продължителен или последователен модул, вариращ интензитет и др.). Следователно, LPG са разработили специфични протоколи (третиращи възпаление, фиброза, едема) за перфектно адаптиране към състоянието на белезите. С LPG техниките, терапевтите имат на свое разположение неинвазивен, безболезнен, нетравматичен инструметален метод, който да им позволява да третират дори най-трудните белези.


Третиране на изгаряния 3-та степен
В случаи на изгаряния трета степен, рискът от получаване на много неприятни белези е доста сериозен (хипертрофия, свиване, сраствания и др.). Ето защо много специализирани рехабилитационни центрове използват LPG Механо-Стимулацията. “Всички наши пациенти (200 на година) се подлагат на Cellu M6® процедури като част от програмите си”, казва д-р Фрасон , координиращ лекар в клиниката „Dr Ster” в Ламалу-льо-Байн, Франция.

Механичният масаж, прилаган чрез машините Cellu M6® винаги се използва като допълнение на ръчния масаж. Много често, ръчният масаж е неефективен там, където има множество рани, а освен това пръстите могат да предизвикат абразивно триене и това да доведе до възпаления. Cellu M6®  позволява да се третират най-нежните, раними тъкани без да се  рискува нараняване. Чрез ръчен масаж могат да бъдат причинени наранявания, които при деликатната работа на главите на апарата няма как да се получат.

 

 

 

 

РАБОТНО ВРЕМЕ

от понеделник до петък

от 10:30 до 18:00 ч.

събота / неделя: почивен ден

© 2012 MD Djorova All Rights Reserved

design: